Wandelen Eext

Wandelen in de omgeving van Eext

In Drenthe kun je prachtig wandelen. In de omgeving van Eext vind je prachtige wandelroutes door het bos en over de heide en zandverstuivingen. Wij hebben de leukste wandelroutes in de omgeving van Eext voor je geselecteerd.

Lange-Afstand-Wandelpaden

Het Pieterpad

Het Pieterpad is de bekendste lange-afstand-wandelroute van Nederland. De route voert van Pieterburen aan de Groningse Waddenkust naar de Sint-Pietersberg bij Maastricht. 

B&B d’Olle Saks biedt een leuk arrangement voor de Pieterpad wandelaars in Drenthe! Vanuit onze B&B is het mogelijk om drie etappes te wandelen. Geheel zorgeloos het Pieterpad wandelen? Wij bieden breng- en/of haal service voor de etappes: Groningen – Zuidlaren, Zuidlaren – Rolde en Rolde – Schoonloo.

Benieuwd naar de beschikbaarheid en de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op.

Drenthepad

Het Drenthepad is een streekpad van 329 kilometer lang en komt langs prachtige plekken. Het streekpad leidt de wandelaar door drie Nationale Parken: het Dwingelderveld, het Drents-Friese Wold en de Drentsche Aa.

Onderweg passeer je heidevelden, zandverstuivingen, schaapskuddes en uiteraard de beroemde hunebedden van Drenthe. 

Het Drenthepad is goed te combineren met overnachtingen in B&B d’Olle Saks. Benieuwd naar de beschikbaarheid en de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op.

Wandelroutes

Het Evertsbos

Vanaf de parkeerplaats volg je eenvoudig de gele paaltjes door het bos voor deze zeer gevarieerde wandelroute van 5 km. Het Evertsbos is een zeer afwisselend bos, de route komt langs prachtige vennen en heidevelden. Ook liggen de Pinetum en een onderduikershol uit de Tweede Wereldoorlog langs de route.

Wandelen Eext

Beleef het bos

Deze wandeling gaat door boswachterij Gieten-Borger, een prachtig stuk bos op de Hondsrug. Geniet tijdens het wandelen van bosgeuren en bosgeluiden. Deze route is makkelijk te volgen door de blauw gemarkeerde paaltjes.

Tip: bij het startpunt is folder verkrijgbaar.

Het Eexterveld

Prachtige wandeling door het stroomdal van de Drentse Aa. De route komt langs kronkelende stroompjes, weidse beekdalen, houtsingels, heidevelden én Schotse Hooglanders. Laat je verrassen door de bijzondere planten in dit gebied. Deze wandelroute komt langs prachtige natuur en door het oude brinkdorp Anderen. 

Wandeling Balloërveld

Boswachterspad Ballooërveld

Het Ballooërveld is een prachtig heidegebied vlakbij Eext. Hier is de grootste schaapskudde van Drenthe te vinden. Bij de schaapskooi in Balloo wordt dagelijks aangegeven waar de kudde van 400 Drentse heideschapen zich bevindt. Een prachtige wandeling door dit heidegebied op zoek naar de kudde is een aanrader.

Wandeling Drentsche Aa

Wandelroute Drentsche Aa

In deze wandeling in de Drentsche Aa loop je langs eeuwenoude karresporen, grafheuvels en hunebedden. Langs Het Schipborger Diep groeien de meest bijzondere planten. De route wordt niet aangegeven door middel van paaltjes. Gelukkig is er wel een duidelijke kaart met omschrijving te downloaden op de website van Staatsbosbeheer. Via onderstaande button kunt u de route bekijken.

Strubben Kniphorstbosch

Tussen Anloo en Schipborg ligt een natuurgebied met een dubbele naam, namelijk De Strubben Kniphorstbosch. Een mooi stukje ‘echte Drentse natuur’. Het woord ‘strubbe’ betekent kreupelhout. Strubben bestaan uit lage, grillig gevormde eikenbomen. Deze route is makkelijk te volgen door de geel/groene gemarkeerde paaltjes. 

Schuiven naar boven